Home

Casestudie


Ash Bunker

Casestudie


Ash Bunker

Home > Industrieel > Mini casestudy's > Windbescherming in Noord-Wales

Het industriële team van Galebreaker ondersteunde een klant bij het overbruggen van gaten in hun asopslagbunkers, door het leveren van kosteneffectieve en gemakkelijk te installeren windschermen. 

 

 

De Uitdaging

De klant was een operationele afvalenergiecentrale die gespecialiseerd is in hernieuwbare elektriciteit voor lokale diensten in het Verenigd Koninkrijk. As is een belangrijk afvalproduct dat in de processen van de klant wordt gebruikt. Na de verbranding van afvalmaterialen moeten de niet-brandbare elementen die overblijven, worden gekoeld en beheerd, dus worden ze opgeslagen in grote bunkers om op transporten te worden geladen.

Hoewel de asopslagbunkers op het terrein van de klant enige bescherming boden tegen de wind, zorgden grote openingen in de constructie ervoor dat de wind er toch doorheen ging, puin oppikte en de grondstoffen verontreinigde.

Aangezien de as licht van gewicht is, zou deze bovendien gemakkelijk door de wind kunnen worden meegevoerd naar gebieden waar deze verstoring van het terrein zou kunnen veroorzaken, waardoor een oplossing noodzakelijk werd met het oog op de gezondheid, veiligheid en bescherming van apparatuur. Er moest echter nog enige ventilatie mogelijk zijn, waardoor een vaste afdichting niet haalbaar was.


De Oplossing

Na overleg met de klant om te zien welke oplossing en product het beste aan hun behoeften zouden voldoen, adviseerden wij de installatie van M75 gaasschermen in de open delen van de structuur.

Dit verminderde de snelheid van de wind door de constructie met meer dan de helft, waardoor ook de hoeveelheid as die door de wind wordt meegevoerd, uit de bunkers en over het terrein wordt beperkt.


De Voordelen

De lichtgewicht windschermen van M75 vereisen geen extra onderconstructie, waardoor ze een uiterst kosteneffectief alternatief vormen voor bekledingssystemen, terwijl ze ook onmiddellijk resultaat opleveren. Door de poreuze structuur van het gaas kon er toch nog wat lichte lucht door de bunker circuleren. De clip-on schermen waren snel te installeren en vereisten minimale tijd ter plaatse voor de Installation Tea.

Casestudies

Bekijk enkele van onze projecten om te weten hoe we bedrijven helpen hun uitdagingen op te lossen